Nu esti logat

Intra in cont
Produse
+4 072 008 4444 +4 072 008 4444

FORMELE CRISTALELOR

Cunoașterea proprietăților diferitelor forme ale cristalelor ne ajută să stăpânim mai bine puterea unică a cristalelor. Când dorim un cristal nou, forma sa exterioară este foarte importantă.


De multe ori instinctiv alegem cristalele în funcție de scopul pentru care îl cumpărăm. Alegerea cristalelor poate fi făcută însă și conștient înțelegând fiecare formă a cristalelor în parte. Când avem cristale de forme diferite din același mineral ele vor lucra cu aceași enegie dar în moduri diferite. Fiecare formă externă are frecvențe de energie și proprietăți vindecătoare specifice. Dacă sunt folosite cu înțelepciune, răbdare și dragoste, cristalele pot deveni instrumente terapeutice foarte eficiente.


Sunt cristale columnare în formă de obelisc, terminate la unul dintre capete printr-un vârf piramidal mai mult sau mai puțin regulat; celălalt capăt este cel care a fost înfipt în baza sau rădăcina minerală în care a crescut și de care a fost separat. Sunt asociate cu numărul unu, deci cu individualitatea. Cu fețele de piramidă egale, sunt folosite ca "generatori" de energie. Având în vedere forma lor, se dovedesc foarte utile pentru îndreptarea fluxului de energie într-un anumit punct, motiv pentru care sunt des folosite în tratamentele corporale care au ca scop concentrarea energiei într-o anumită zonă a trupului. Depinzând de scop, dacă li se schimbă poziția, în așa fel încât vârful să nu fie orientat spre o anumită zonă a trupului, ci spre partea opusă, descarcă și deblochează zona respectivă, permițând ieșirea energiilor negative, a tensiunilor și a anxietăților acumulate. Ținând un cristal cu un singur vârf în mână în timpul meditației ajută în a menține focusului pe perioada meditației.


Cristale cu vârf dublu


Sunt cristalele baghete, ale căror extreme se termină în vârfuri ascuțite bine definite în ambele capete. Sunt asociate cu numărul doi, care, în gândirea orientală, reprezintă unificarea și sintetizarea părților opuse: Yin (partea feminină) și Yang (partea masculină); pozitivul și negativul; frigul și căldura; viața și moartea; lumina și întunericul; etc. Mai exact, rezolvarea a două părți aflate în dezechilibru. În cazul cristalelor cu vârf dublu, energia curge în ambele sensuri, particularitate ce le face ideale pentru a lega și rezolva contradicțiile dintre fizic și spiritual. Un cristal cu vârf dublu purtat ca pandantiv ajută la sincronizarea și armonizarea relației dintre corp și minte, dintre acțiune și reflectare, dintre instincte și sentimente, dintre sexualitate și iubire. Sunt ideale în cadrul meditației, atunci când se dorește atingerea sau recuperarea echilibrului psihic sau emoțional, afectat foarte ușor de presiunile la care suntem supuși în viața de zi cu zi. Cristalele cu două vârfuri îl echilibrează pe purtătorul lor. Ne învață să ne balansăm expresia yin-ului și yang-ului personal, și că toate contrariile sau conflictele aparente se pot concilia prin convergerea lor în centru.


Cristalele laser sunt o variantă a cristalelor cu un singur vârf. Corpul lor este alungit și nu au o formă prismatică regulată, ci mai lată la bază, subțiindu-se treptat și terminându-se într-un vârf ascuțit. Generează un fascicul puternic și penetrant de energie, folosit mai ales la deblocarea chakrelor. Sunt niște instrumente extrem de puternice și trebuie folosite cu mare atenție. Nu trebuie orientate niciodată fără rost către o altă persoană și trebuie folosite întotdeauna cu o intenție clară. Dacă sunt respectate aceste criterii, pot deveni niște instrumente vindecătoare uluitor de eficiente. Cristalele laser focalizează, concentrează și accelerează trecerea energiei prin ele. Sunt recomandate pentru chirurgia psihică, stimulează punctele de acupunctură și poate transmite energie unor structuri minuscule din interiorul trupului, cum ar fi glanda pineală sau cea pituitară. Astfel poate opera cu o mare precizie în interiorul corpului fizic sau al corpurilor subtile. Un astfel de cristal poate desprinde entitățile sau atașamentele față de alți oameni și poate anihila negativitatea de orice fel. Furnizează astfel un scut protector extrem de puternic pentru corp și pentru aură. La nivel mental sau emoțional elimină atitudinile inadecvate, tiparele mentale depășite și blocajele energetice.


Sunt perechi de cristale paralele cu un singur vârf care au crescut dintr-o bază comună unite pe una din fețe dar cu terminații distincte. Mai poartă numele de „gemeni tantrici” („tantric” înseamnă: unirea energiilor). În gândirea hindusă, reprezintă uniunea dintre energia lumii fizice și energia spiritului infinit, precum și între energia feminină și cea masculină. De aceea, cristalele gemene favorizează uniunea completă dintre două ființe și întâlnirea „sufletelor pereche”. Cristalele gemene sunt benefice pentru toate tipurile de relații. Ele ne învață cum să ne păstrăm unicitatea în condițiile în care ne aflăm într-o relație de parteneriat bazată pe egalitate și bună înțelegere. În timpul meditației se țin în mână și se contemplă părțile din viața noastră unde ne simțim divizați. Aceste părți pot fi situații simple în care avem nevoie să învățăm cum să ne împărțim timpul și energia, de exemplu: a merge la sală sau a citi o carte; sau părți mai complexe din viețile noastre unde calea se împarte cu adevărat, de exemplu: acceptăm o ofertă de muncă din țară sau din străinătate. În cele din urmă, divizările externe se ivesc din conflicte interne. În timpul meditației putem cere ghidaj pentru a vedea care opțiune este mai bună, vizualizăm armonia și uniunea fără efort a cristalelor care formează cristalele gemene, soluția va apărea curând.


Cristalele cresc rareori izolate, înmugurind mai degrabă în grup, în aceeași bază sau rădăcină minerală. Druzele sunt grupuri de cristale cu o singură terminație, formate împreună acum multe milioane de ani, care împart o bază comună și nu au fost smulse din ea. Aduc beneficii care se pot obține din conviețuirea armonioasă dintre diferite entități individuale, dintre corpuri diferite care își unesc energiile, dintre comunități de ființe pe deplin dezvoltate. Grație acestei comuniuni de forțe, sunt cristale foarte puternice, care favorizează cooperarea în cadrul unui anumit proiect și al altor domenii ale vieții. Druzele focalizează energia în tot atâtea puncte câte cristale au, calitate de care cristaloterapia profită atunci când încearcă să dirijeze o ploaie de vibrații spre anumite zone ale corpului. Sunt foarte bune pentru meditațiile în grup, atelierele de spiritualitate sau orice altă formă de muncă spirituală comună. Când se dorește armonizarea unui grup de oameni spre un scop comun se pot folosi cristalele druze. Ne ajută să ne conectăm mai ușor cu propriile puteri inerente de vindecare. În deosebi utile pentru a ne trezi propria iubire de sine, iar iubirea este cel mai bun și mai eficient vindecător universal.


​Cristalele anumitor minerale, precum berilul, smaraldul, acvamarinul, turmalina și malachitul sud-african, se dezvoltă formând vergele cilindrice, stalactitice sau prismatice delicate, mai mult sau mai puțin lungi. Aceste cristale sunt excelenți conectori și conducători energetici și se folosesc în cristaloterapie pentru a extrage și a drena energiile negative ale chakrelor. Astfel, așezate, de exemplu, unul după altul, începând de la chakra de bază, ajută la descărcarea impurităților albiei axiale pe unde curge energia celor șapte chakre majore.

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs