din 2002 din 2002
din 2002 din 2002

Jasp

Jasp

Piatra ocrotirii supreme

Formula chimică: SiO2
Culoare: Alb, albastru, galben, gri, maro, multicolor, negru, portocaliu,roșu,verde.
Duritate: 6.5 - 7.
Sistemul cristalului: Hexagonal.
Index de refracție: 1.54 - 1.55.
SG: 2.63 - 2.65.
Transparență: Opac.
Refracție dublă: 0.009.
Luciu: Sticlos.
Clivaj: Nedeslușit.
Clasa minerală: Cuarț (Calcedonie)

Jaspul  este o varietate opacă masivă de Calcedonie cu o granulație fină. Jaspul poate fi în nuanțe de maro, gri-albastru, roșu, galben, verde, și chiar purpuriu.
Jaspul Orbicular are linii albe sau gri înconjurate de Jasp Roșu.

În legendele din vechime se spunea ca Jaspul era folosit pentru a alunga spiritele rele și pentru a proteja purtătorul împotriva mușcăturilor de șerpi și paianjeni. În al patrulea secol aducea ploaia când era folosit correct. Purtat ca și bijuterie decorativă Jaspul combate oboseala și epuizarea. Aliniază toate chakrele și balansează energiile yin-yang, stabilizează și vindecă dar și împământează. Tuturor tipurilor de Jasp li s-au atribuit, de-a lungul timpului, puteri magice în toate culturile lumii.

Folosit în scop terapeutic, versiunea sa roșie, stimulează sexualitatea și fertilitatea. Cristalul roșu-maro este foarte benefic pentru rezolvarea problemelor ficatului, splinei și pancreasului.
Se spune că dacă se bea cu o oră înainte de fiecare masă un elixir de apă făcut din Jasp ajută la scăderea în greutate.

Puteri: Vindecare, Protecție și Sănătate

Divinație: Visele în care apare Jaspul arată întoarcerea iubirii.
Jasp Dalmațian: O relație de distracție se poate transforma în ceva mai permanent. Pentru a reuși trebuie ținută activă partea de distracție.
Jasp Galben: Curând apare o invitație la o călătorie.
Jasp Kambaba: Schimbările planificate sunt cu adevărat necesare sau nu?
Jasp Maro: Este nevoie de calm și realism în posibile probleme și obstacole; lucrurile se vor rezolva chiar dacă mai încet decât se aștepta.
Jasp Mookait: Vine o perioadă aventuroasă și dificilă.
Jasp Ocean: Este nevoie de a prelua o responsabilitate pentru o acțiune care îi implică pe alții.
Jasp Picture: Focus pe imaginea de ansamblu.
Jasp Roșu: Este nevoie de o duritate blândă cu o persoană apropiată care pare neajutorată și stoarce bani sau energie prin cereri constante.
Jasp Verde: Un moment foarte bun pentru fertilitate, este momentul când un vis devine realitate.

Meditație: Toate Jaspurile aduc calm și energie armonioasă propice meditației. Sunt ideale pentru împământare și centrare la începutul ritualului și pentru a ușura tranziția către o stare meditativă. A se folosi Jasp pentru primele câteva minute ale oricărei meditații, după care se schimbă cristalul cu un anume Jasp sau alt cristal care este în armonie cu intenția sesiunii.
Jasp Dalmațian: Un cristal foarte bun pentru adâncirea în starea meditativă, în special dacă este ținut în mână. Ajută la menținerea pacii interioare și încurajează contemplarea dualității vieții. Înlesnește focusarea pe lumina din lume în același timp cuprinzând întunericul.
Jasp Galben: Protectiv în timpul meditației profunde sau călătoriei mentale. Extrem de propice pentru conectarea la Pământ, culturile sale antice și toate ființele vii care există în natură.
Jasp Kambaba: Ajută la descoperirea lecțiilor karmice, iar cu asistența strămoșilor poate disloca informațiile stocate care pot provoca un tipar repetitiv în subconștientul emoțional.
Jasp Maro: Foarte propice pentru meditația profundă și întemeiată, și pentru obținerea rezultatelor dorite. Facilitează regresia în alte vieți pentru a descoperii cauzele karmice ale bolilor proprii.
Jasp Mookait: Deosebit de favorabil pentru trezirea spirituală adevărată și pentru creșterea revelațiilor și conștientizărilor în timpul meditației. Sprijină curățarea tiparelor nesănătoase din codul genetic.
Jasp Ocean: Facilitează respirația circulară produndă și poate fi folosit ca un instrument pentru focalizare în timpul meditației. Asistă la găsirea centrului sinelui și alinierea sa cu ”totul”. Conectat la Atlantis, acest cristal permite întoarcerea în timp și preluarea de înțelepciune antică. Ajută la călătoriile în viețile anterioare pentru a putea înțelege lecțiile spirituale.
Jasp Picture: Ne ajută să ne conectăm la toate nivelele energiei Mamei Pământ. Frumoasele sale linii, nuanțe și umbre sunt extrem de favorabile pentru munca de vis și de imaginație, și poate fi folosit pentru divinație.
Jasp Roșu: Încurajează dorința de hrănire a sinelui și de a fi îmbrațișat cu dragoste de Mama Pământ. Facilitează amintirea de vise, în timpul meditației, care ne prezintă informații importante pentru viața personală.

Jaspul este o piatră destul de comună fiind în general purtată pentru a promova procesele mentale și pentru a ține în frâu dorințele periculoase sau mofturile care pot duce la situații periculoase. Ar trebui să fie în contact direct cu pielea. După fiecare folosire cristalul ar trebui curățat sub apă curgătoare și încărcat peste noapte într-un bol de cristale de hematit.

Fiecare culoare a Jaspului are și proprietați specifice proprii:
Jasp Bresciad: Alinează toate Chakrele, balansează energia Yin-Yang, psihicul și emoționalul, dar este asociată în special cu Chakra 1, Chakra Rădăcină.
Jasp Galben: Lucrează în deosebi cu Ckakra 2, Chakra Sacrală.
Jasp Gri: Deosebit de util pentru a recăpăta și de a folosi puteriile personale. Balansează și protejează Chakra celui de-al Treilea Ochi.
Jasp Leopard: Are proprietăți de protecție asupra Chakrei 2, Chakra Sacrală, dar de regulă este asociat cu Chakra 1, Chakra Rădăcină.
Jasp Maro: Purtat ajută la centrare și împământare în special după o meditație mai profundă. Dacă se trăiește cu capul în nori până la punctul de a pune propria viață în pericol Jaspul Maro este cristalul cel mai recomandat pentru împământare și protecție.
Jasp Negru: Un cristal bun de purtat când se dorește a fi lăsat în pace de cei din jur. O piatră excelentă pentru obținerea spațiului personal și sacru. Asociat cu Chakra 1, Chakra Rădăcină.
Jasp Ocean: Asociat cu Chakra 4, Chakra Inimii.
Jasp Pestriț: Bun pentru protecție împotriva înecului în special dacă este purtat într-o formă de cruce care reprezintă puterea celor patru elemente. Este o piatră rară care atrage norocul și este folositoare în meditațiile de iubire. Stimulează satisfacția sexuală și dragostea de viață.
Jasp Picture: Acordă protecție Chakrei 3, Chakra Plexului Solar.
Jasp Roșu: purtat protejează împotriva otrăvirii și febrei. O piatră protectivă aparte, trimite negativitatea înapoi la expeditorul ei. Folosit în meditațiile pentru sănătate și vindecare. De asemenea mai este purtat pentru a promova frumusețea și eleganța. Asociată cu Chakra 1, Chakra Rădăcină, și Chakra 2, Chakra Sacrală.
Jasp Roșu Cărămidă: Denumită „Mama tuturor pietrelor” este unul din principalele cristale transformative reușind să balanseze toate chakrele, stabilizând biocâmpurile. Protejează purtătorul de negativitate absorbind vibrațiile joase.
Jasp Verde: Un adevărat talisman pentru vindecare și sănătate. În meditație, alături de lumânari verzi, promovează sănătatea trupului fizic. Purtat în contact cu pielea oprește halucinațiile și susține somnul odihnitor. De asemenea mai este purtat pentru a deveni mai compătimitor la stările mentale și emoțiile celor din jur.

Jaspul prin culorile sale profunde și „greoaie”, este un cristal special în mod specific din cauza virtuțiilor sale talismanice. Este un cristal care necesită o atingere aparte; pentru a lucra cât mai bine cu Jaspul este de preferat ca el să atingă pielea.

 

 

 Informațiile oferite în acest articol nu sunt concepute ca un substitut pentru diagnosticul, tratamentul sau sfatul unui specialist licențiat în medicină. Informațiile vin ca opțiuni complementare medicinei convenționale (complementar = poate funcționa împreună cu). În nici un fel informațiile nu ar trebui considerate ca reprezentând ”practică medicală”.
Site-ul nu își asumă nici o responsabilitate pentru modul în care se folosește acest material.